De voordelen van betonplex

Wat is betonplex eigenlijk? In het kort is betonplex, multiplex met een epoxy coating waarbij beton in bekisting wordt gestort. Het beton hecht makkelijk aan platen op deze manier. Zodra het beton hard is geworden kan deze verwerkt worden voor diverse toepassingen. In dit artikel wordt hier dieper op ingegaan zodat je een beter beeld hebt van betonplex.

Toepassingen betonplex
Betonplex is voor buiten uitermate goed geschikt omdat het een sterk materiaal is. Zo kan betonplex worden gebruikt voor speeltuinen, opslagplaatsen tuinen en dierenhokken. Ook zijn er diverse gradaties in de kwaliteit van betonplex. Als je een zwaardere kwaliteit gebruikt kan het een enorm gewicht dragen. Het is op deze manier dan ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de bodem van een aanhangwagen.

Soorten betonplex
De soorten betonbekistingen zijn zeer divers en worden uit hout gemaakt. Zo nu en dan wordt gebruik gemaakt van Chinees populier omdat dit een voordelige houtsoort is. Helaas gaat deze soort betonplex niet zo lang mee. De meest duurzame soort die gebruikt kan worden is gemaakt van berkenhout en andere soorten hardhout. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van diverse soorten hout door elkaar, dit wordt fineerplaat genoemd.

Naast de diverse houtsoorten zijn er diverse formaten en kleuren op de markt. Ook kun je betonplex op maat bestellen. Door te kiezen voor een dikkere plaat wordt de levensduur aanzienlijk verlengt. Hierbij is het goed om in kaart te brengen waar de platen voor gebruikt moeten worden aangezien er diverse opties zijn. Er is tegenwoordig ook betonplex met antislip verkrijgbaar, dit is zeer goed inzetbaar voor steigerplanken en bijvoorbeeld de tuin. Dit soort platen kunnen niet ingezet worden voor betonstort.

De voordelen van betonplex op een rij:
✔ Het gladde materiaal door middel van het gebruik van epoxy is een voordeel voor buitengebruik. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vuil zich niet makkelijk hecht aan de platen. Dit zorgt voor een langere levensduur en een mooi uiterlijk van de platen.

✔ Het vochtige klimaat in Nederland zorgt ervoor dat materiaal vochtbestendig moet zijn. Doordat betonplex watervast is verlijmd en omdat het beton water bevat inclusief een epoxy toplaag, resulteert dit in platen die zeer vochtbestendig zijn.

✔ Betonplex is een krachtig materiaal waarbij je, door te kiezen voor dikkere platen een krachtig instrument in handen hebt. Dit levert voor de bouw een groot voordeel op omdat materialen hier tegen de dagelijkse werkzaamheden moeten kunnen. Ze kunnen een groot gewicht dragen en dit komt weer goed van pas bij aanhangwagens die in de bouw gebruikt worden.

✔ Het milieu is een belangrijk aspect in het dagelijks leven, betonxplex kan worden hergebruikt waardoor het de belasting op het milieu vermindert.

Bron: www.jouwinboedel.nl