Interieurtrends 2023 om je woonkamer een make-over te geven

Na het lange binnen zitten door de lockdown van de pandemie dit jaar, heb je goed je huidige interieur kunnen bewonderen. Je hebt vast wel een paar punten gezien in je woonkamer dat je anders zou willen hebben. Misschien wil je maar een paar woonaccessoires aanpassen of misschien wil je je woonkamer wel omtoveren met de nieuwste interieurtrends van 2023. Benieuwd naar de komende interieurtrends? Lees dan verder!

5 interieurtrends 2023                                   

De interieurtrends in 2023 zijn bekend. De 5 meest voorkomende trends zullen zijn: Scandinavisch, minimalistisch modern, bohemian, maritiem en art Deco. De woontrend Scandinavisch is al jarenlang een populaire trend. Het straalt rust en harmonie uit en het interieur is luchtig, licht en tijdloos. Om de rust te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van comfortabel en minimalistisch meubilair. Je herkent de trend aan de basiselementen van het gebruik van kleur. Denk aan zachte en frisse tinten.

De minimalistisch moderne trend is een trend die ook elk jaar terugkomt. Strakke kleuren, sobere materialen en ingetogen kleuren. Dat is waar je de trend aan herkent. De belangrijkste kernwaarden aan deze interieurtrend zijn: functionaliteit en comfort. Dit zijn kernwaarden waar veel mensen naar op zoek zijn en daarom wordt deze trend veel toegepast.

Bohemian, een interieurtrend met een artistieke stijl. De stijl is te herkennen aan een mix van kleuren en verschillende typen meubels en woonaccessoires. Bij bohemian kun je denken aan kleurrijk of je herkent het aan elegant met naturel tinten, warme houtsoorten met een rode ondertoon. De interieurtrend gebruikt elementen afkomstig uit exotische oorden.

De kleuren zoals blauw, turkoois en wit zijn de kleuren die worden gecombineerd met verweerde houten elementen die een verhaal vertellen. Er is in dit interieur behoefte aan rust en zuurstof en dit wordt gecreëerd door de blauwtinten en frisse planten. Dit kan alleen maar de interieurtrend maritiem zijn!

Art Deco staat bekend om zijn klassieke elementen van hoge kwaliteit, rijke kleuren en geometrische vormen. Ook printjes met invloeden uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië komen hier terug.

Make-over time

Nu jij op de hoogte bent van de opkomende interieurtrends van 2023, is het tijd om in te slaan. Kijk welk interieur jou het meest aanspreekt en baseer je woonkamer hierop. Ren naar de winkels en kijk wat er allemaal voor leuks te halen valt voor jouw nieuwe woonkamer!