Met deze tips lijkt jouw huis straks groter

Woonkamer-lichter-maken

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Maar niet iedereen vindt dit even leuk. Heb jij soms het gevoel dat de muren op je afkomen? Met de volgende tips maak jij je huis een stuk ruimer. Dat is wel zo prettig als je veel thuis moet werken. Het is makkelijker dan je denkt. Door te spelen met licht en kleuren kan je jouw huis een stuk groter laten lijken.

Het begint bij de meubels

Een bed, een bank, een kast. Het kan snel vol worden in je huis. Maar wat als je al deze meubels met elkaar combineert. Er is een enorme keuze uit slaapbanken. Dit wordt ook steeds populairder. Vooral onder jongeren. Door een slaapbank heb je een bed en bank in één. Een handige 2 in 1 oplossing dus. Wat enorm veel ruimte scheelt. Heb je liever toch een echt bed? Kies dan voor lades onder je bed. Hierdoor heb je geen kast nodig wat ook weer ruimte scheelt.

Ruimte door licht

Het grote geheim om een huis groter te laten lijken is: licht. Dit kan je creëren met lampen. Maar het beste is natuurlijk licht. Maar hoe krijg je meer natuurlijk licht in je kamer? Kies ervoor om een dakkapel te nemen. Door het maken van een dakkapel komt er enorm veel daglicht binnen. Het voordeel van een dakkapel is niet alleen dat er meer licht je huis in komt waardoor het groter lijkt. Je huis wordt er ook echt groter van kwa oppervlakte.

Hoogte maakt ruimer

Speel met de hoogte van je woning. Door hoogte te creëren in je interieur oogt je huis groter. Maak bijvoorbeeld gebruik van gordijnen die van het plafond de grond aanraken. Daarnaast kan een hoge kamerplant ook hoogte creëren. Heb je een studentenkamer met meerdere personen. Maak dan gebruik van een stapelbed. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de hoogte en bespaar je ruimte.

Glas is je beste vriend

Met glas kun je een open interieur creëren. Kies voor glazen deuren in plaats van standaard houten deuren. Hierdoor kan het licht door je hele huis. Daarnaast krijg je door glazen deuren minder het gevoel van verschillende kamers, maar één geheel. Daarnaast zijn spiegels ook aan te bevelen. Spiegels geven je kamer meer diepgang, waardoor je een gevoel van ruimte krijgt. 

Ik hoop dat je met deze tips je kamer groter kan laten ogen. Waardoor je straks met een gerust hart kan thuiswerken.