Industriële uitstraling voor jouw woning creëren?

Een industriële woonstijl is en blijft populair. Het is een tijdloos ontwerp die je eenvoudig kunt combineren met elementen uit andere woonstijlen. Zo passen vintage voorwerpen of antieke elementen erg goed bij de industriële woonstijl. In dit artikel lees je meer over hoe je de industriële look in huis krijgt. Lees dus snel verder. 

Breng sfeer met lampen

Wat je allereerst zou kunnen doen om de industriële uitstraling te realiseren, is door de juiste lampen te kiezen. Met het vervangen van lampen geef je op een relatief makkelijke manier een nieuwe look aan je woning. Je hoeft er niet al te veel voor aan te passen. Lampen kunnen een echte blikvanger zijn voor een industriële uitstraling. 

De industriële lampen van Lamplord zijn daar een goed voorbeeld van. De lampen zijn veelal gemaakt van robuuste materialen, die je ook in de bouw of in oude panden tegen kunt komen. Denk aan staal, metaal, lampen in donkere kleuren en materialen of lampen die met behulp van kettingen worden opgehangen. De lampen stralen sfeer uit. 

Robuuste bouwdelen in de woning tonen

Wat je daarnaast kunt doen voor een industriële look, is het tonen van authentieke bouwconstructies in huis. Neem een voorbeeld aan een betonnen vloer of bakstenen wand die je nog (deels) kunt zien. De vloeren en wanden spelen een grote rol voor de sfeer die je woning krijgt. Op het moment dat deze bouwdelen voldoen aan de industriële looks, haal je het industriële al snel in huis.  

Werk op basis van een kleurenpallet

Ga je voor de industriële look in je woning? Houd dan vast aan een kleurenpallet die bij deze woonstijl past. Vaak zijn dit de wat donkerdere kleuren in combinatie met de kleur van cognac, okergeel of petrol blauw. Al met al kleuren die je in de industrie tegen zou kunnen komen. 

Industriële materialen

Haal je de industriële uitstraling in huis? Dan ga je te werk met industriële materialen. Dit zijn stevige materialen als leer, staal, hout of metaal. Materialen die tegen een stootje kunnen. Kijk goed of je je meubels in een van de industriële materialen kunt vinden. Dan heb je binnen no-time de industrie in huis.