Hoe moet ik mijn huis inrichten?

interieur

Je kent het vast. Je zit op de bank en denkt het is tijd voor een nieuw interieur. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want welke stijl ga ik kiezen? Ga ik alles vernieuwen of alleen een nieuw kleurtje op de muur? Op deze en tal van andere vragen ga ik jou antwoord geven in deze blog. Dus wacht niet langer en begin vandaag nog met het inrichten van je huis!

Laat je inspireren

Zoek eerst voor jezelf uit wat je leuk vindt. Welke stijl past bij jou? Welke kleuren en materialen vind je leuk? Om antwoord op deze vragen te krijgen kun je woonmagazines gaan lezen. Hierin staan inspirerende verhalen en afbeeldingen. Maar wat dacht je van Pinterest. Dit staat vol met mensen die hun interieur hebben vernieuwd. Natuurlijk kun je ook naar een woonwinkel gaan. Hier kun je echt de sfeer proeven en kijken of het bij je past.

Visualiseer je ideeën

Oké, je hebt inspiratie opgedaan. Je weet nu ongeveer wat je leuk vindt. De volgende stap is het verzamelen van deze dingen. Hiervoor kun je een moodboard maken. Plak alle dingen die je leuk vindt hierin. Je hebt tal van websites waar je dit op kunt doen. Maar lekker ouderwets kan natuurlijk ook. Pak een schaar en lijm en plak plaatjes uit een magazine op een papier en je hebt je collage. 

Maak een ontwerp

Inspiratie check, moodboard check, dan is het nu tijd voor het maken van een ontwerp. Pak de plattegrond van je woning erbij. Misschien kan je zelfs een muur weghalen om je huis echt helemaal een nieuwe look te geven. Verder kun je gaan bepalen waar je de bank wilt en je tv etc. Daarnaast zijn er ook bedrijven die 3D-tekeningen maken van je huis. Hierdoor weet je precies hoe het eruit komt te zien. Daarnaast moet je ook rekening houden met je huishouden. Heb je jonge kinderen die veel knoeien? Dan is het nemen van tapijt misschien niet zo verstandig en kan je beter kiezen voor een PVC-vloer.

Vergeet je lampen niet

Misschien denk je, dat komt later wel. Maar het is verstandig om bij het inrichten rekening te houden met waar je lampen gaat plaatsen. Dit komt omdat niet overal stopcontacten en aansluitpunten in je huis zitten. Daarnaast moet je ook rekening houden met welke lampen je gaat gebruiken. Doe je warm licht of koud licht? Soms kan het fijn zijn om een dimmer op je lampen te zetten. Hierdoor kun je een romantische setting creëren.