Enkele tips voor het kiezen van de juiste voordeur

Het belang van een voordeur mag niet onderschat worden. Wanneer mensen op bezoek komen, staan ze vaak enige tijd aan je deur te wachten. Een voordeur moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen. In dit artikel krijg je enkele tips waardoor je er zeker van kan zijn dat je de juiste voordeur kiest!

Denk aan de praktische kant

Natuurlijk wil je dat je voordeur mooi is en bij de rest van je woning past, maar er zijn ook een aantal praktische zaken waarmee je rekening moet houden. Een eerste element waaraan voordeuren zoal moet voldoen, is een goede isolatiewaarde. Met de stijgende energieprijzen helpen alle beetjes. Een voordeur die goed isoleert, zorgt ervoor dat je geen warmte verliest.

Kies daarnaast voor een deur die de mogelijkheid biedt tot extra beveiliging. Denk maar aan een driepuntssluiting waarbij je woning niet enkel in het midden is beschermd, maar ook aan de boven- en onderzijde. Dit zorgt ervoor dat inbrekers minder eenvoudig binnen geraken. Wil je daarboven nog een extra beveiliging? Dan kan je er altijd voor kiezen om een alarm te plaatsen aan je voordeur. Een metalen omlijsting zorgt er dan weer voor dat een deur niet geforceerd kan worden.

Kies het soort materiaal

Wanneer je weet welke praktische elementen je deur moet hebben, kan je nadenken over het materiaal. Belangrijk hierbij is het onderhoud van de voordeur. Als je voor een houten deur kiest, moet je er rekening mee houden dat deze, afhankelijk van de weersbelasting, onderhoud vereist. Hout geeft je wel de vrijheid om na een aantal jaar eens te kiezen voor een totaal andere kleur van verf waardoor het uitzicht van je voorgevel eens vernieuwd.

Een tweede mogelijkheid is een voordeur uit aluminium. Het grote voordeel is dat je hier uit heel veel verschillende kleuren kan kiezen. Daarnaast heeft het een lange levensduur en is het goed bestand tegen brand. Maar ook met een aluminium voordeur moet je rekening houden met enkele aandachtspunten. Hoewel de keuze uit kleurafwerking ruim is, kan je nadien niet zelf je deur verven. Denk dus goed na over de gewenste kleur. Een kras in een aluminium deur kan je ook niet wegschuren zoals bij een houten deur. Laat je ook goed informeren met welke type producten je jouw deur mag onderhouden. Azijn en aluminium zijn niet de beste vrienden.

Een derde mogelijkheid is kiezen voor een stalen voordeur. Logischerwijs is een van de grootste voordelen hier dat het een heel sterk materiaal is. Inbrekers hebben weinig tot geen kans om een stalen deur te forceren. Het nadeel is dat het een van de duurste materialen om je voordeur in uit te voeren.

Wil je graag een stalen deur, maar heb je er het budget niet voor? Dan kan je kiezen voor steellook deuren. Het voordeel van een steellook deur is dat deze eruit ziet als een stalen deur, maar je geniet van alle voordelen van een aluminium deur. Hierdoor kan je besparen op de prijs, maar heb je toch een kwaliteitsvolle voordeur.