De tafel dekken voor Pasen? Zo maak je er een prachtige paastafel van!

Is het weer bijna Pasen en ben jij dit jaar aan de beurt om de paasbrunch te organiseren? Dan wil je natuurlijk dat je tafel op zijn mooist is en helemaal in paasstijl is aangekleed. In dit artikel vertel ik je hoe je je tafel kunt aankleden zodat het een prachtige paastafel wordt. Let op: welke kleuren je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou, maar een tip is om hier eenheid in aan te houden. Over het algemeen zijn pastelkleurtjes altijd goed.

De basis: tafelkleed, servies en bestek

Start met een lege tafel, zorg dus dat je alles van tafel hebt gehaald zodat je echt vanaf het begin kunt beginnen. Leg vervolgens een mooi tafelkleed neer. Vooral als je normaal geen gebruik maakt van tafelkleden, kan dit de tafel gelijk een leuke, nette uitstraling geven. Tegenwoordig heb je ook allerlei leuke tafelkleden, zelfs met de allerleukste paasprintjes. Hetzelfde geldt voor servetten. Hierbij kun je kiezen voor papieren varianten, maar ook voor stoffen varianten. Wil je ook gebruik maken van onderzetters voor je borden, dan is dit het moment om die op de juiste plek neer te leggen. Vervolgens plaats je het servies en het bestek op de juiste plekken. Het leukste is als het servies en bestek bij elkaar past. Zorg er dus voor dat je genoeg dezelfde borden hebt.

Aankleding: bloemen, kuikentjes en konijntjes

Wanneer de basis van je brunchtafel klaar is, dan wordt het tijd om er een echte paastafel van te maken. Dit kun je doen met behulp van decoratie. Denk hierbij aan leuke tulpen, dit zijn echte lente-bloemen en passen daarom ook goed bij Pasen. Ook decoratie met kuikentjes en haasjes passen helemaal bij het thema. Hier kun je zo creatief mee zijn als je zelf wil. Wil je zelf aan de knutsel? Of haal je kant-en-klare decoratie van de winkel? Een grote tip is om van tevoren even op Pinterest te kijken en daar inspiratie op te doen.

En natuurlijk niet te vergeten: eitjes

En dan misschien wel het allerbelangrijkste van de hele paastafel: de eitjes. Want het is natuurlijk geen Pasen zonder dat er eieren op tafel liggen, of dat nu gekookte eitjes, gebakken eitjes of chocolade-eitjes zijn. Schuiven er kinderen aan bij de paasbrunch? Dan kun je samen de gekookte eieren schilderen van tevoren. Dit staat nog leuker op de tafel en het is een echte paasactiviteit. En als laatste, natuurlijk andere lekkernijen en broodjes om heerlijk van te smullen tijdens jouw paasbrunch. Voor de allerleukste en lekkerste recepten kun je internet raadplegen.