De interieurtrends van 2021 die je niet mag missen

interieur-trends-2021

Ben je ook klaar met het thuiszitten? Steeds in dezelfde omgeving en je kunt niet veel leuke dingen meer doen. De perfecte tijd om je huis eens een makeover te geven! Verf je muur in een toffe kleur of behang je muur met een gaaf dessin. Er zijn enorm veel mogelijkheden om jouw huis een nieuwe uitstraling te geven. Maar wat zijn de trends van tegenwoordig? Ik geef je een aantal trends waarmee jij je huis kunt omtoveren in een paradijs.

De kleur die elk huis zou moeten hebben

Flexa brengt ieder jaar een nieuwe ‘’kleur van het jaar’’ uit. Dit jaar is dat Brave Ground. Deze kleur is een hele neutrale bruin getinte kleur. Hierdoor past hij vrijwel in ieder interieur. Wel zo makkelijk als je geen zin hebt om je meubels te veranderen. Nu vraag je jezelf misschien af. Staat het ook echt mooi bij mijn interieur? Je kan de Flexa app downloaden en een foto van je kamer maken. De app past automatisch de kleur van de muur aan naar Brave Ground. Hierdoor weet jij dus zonder een kwast in je hand te hebben gehad, hoe het er op jouw muur uitziet.

Duurzaamheid als interieurtrend?

Ik hoor je denken, duurzaamheid en een interieurtrend? Tegenwoordig is het populair om je meubelen te verven. Hierdoor bespaar je geld en het is ook nog eens goed voor het milieu. In plaats van je meubels bij het grofvuil te gooien kun je het een tweede leven inblazen. Daarnaast worden gerecyclede producten ook steeds meer gebruikt. Denk hierbij aan producten zoals PET-flessen.

De hele wereld in jouw huis

Als je niet op reis kunt over de wereld, dan maar de wereld in huis halen toch? Iedere cultuur heeft zijn eigen interieurstijlen. Hoe gaaf is het dan om sommige van deze te mixen en in jouw interieur te verwerken. Struin eens rond op Marktplaats of kijk eens rond in een kringloopwinkel. Wie weet kom jij een pareltje tegen!

Behangtrends

Retrobehang wordt steeds populairder. In 2020 was deze opmars al aan de gang, maar het zet ook dit jaar door. Dit behang is niet weggelegd voor ‘saaie’ mensen, maar alleen voor mensen die willen opvallen. Dit komt omdat de patronen in retrobehang aan de drukke kant zijn. Daarom is het verstandig om maar één muur in een kamer met dit dessin te behangen. Anders wordt je kamer erg druk.